Wat kost het?

Wat kost het?

Een behandeling binnen de Basis GGZ wordt vergoed door de zorgverzekeraar, mits de verwijsbrief in orde is voor aanvang van het begin van de behandeling. Houd er wel rekening mee dat je eerst je eigen risico opmaakt, voordat de zorg wordt vergoed door je zorgverzekeraar.

Hoeveel afspraken kan ik maken met de psycholoog?

Dit hangt onder andere af van je klachten, je hulpvraag en je eigen wensen en verwachtingen. Na het kennismakingsgesprek bekijken we samen wat een geschikte opbouw van de behandeling is en hoe vaak we afspreken. Dit kan wekelijks, tweewekelijks of maandelijks zijn. Binnen onze behandeltrajecten kunnen twee tot twaalf sessies aangeboden worden. Is er meer nodig, dan kan er via de huisarts doorverwezen worden naar de specialistische GGZ.

Een behandelafspraak afzeggen

Ben je verhinderd en wil je een afspraak afzeggen of verplaatsen? Laat ons dit dan uiterlijk 24 uur van tevoren weten, zodat wij nog iemand anders in kunnen plannen. Voor afspraken op de maandag geldt dat deze uiterlijk om 12:00 de vrijdag daarvoor afgezegd moeten worden. Bij te laat of niet afmelden (dit noemen we "no show") zullen de reguliere kosten voor het consult in rekening gebracht worden. Deze worden in dat geval niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Hoeveel krijg ik vergoed?

Onze behandeling wordt meestal vergoed vanuit de zorgverzekering. Praktijk GvR heeft contracten met de meeste zorgverzekeraars. We hebben hiervoor wel een verwijsbrief van je huisarts nodig, die uiterlijk in ons bezit moet zijn voor aanvang van het eerste behandelgesprek. Wij declareren de zorg direct bij de zorgverzekeraar. Vergoedt de zorgverzekeraar onze zorg niet of slechts gedeeltelijk, dan kun je het restant van de kosten aan ons voldoen via een bankoverschrijving. Een inkomensafhankelijk tarief is mogelijk in overleg. Houd bij vergoeding van de behandeling door de zorgverzekeraar wel rekening met je eigen risico. Dit eigen risico geldt voor alle zorg waarvan gebruik gemaakt wordt in dat jaar, zoals bijvoorbeeld de tandarts, fysiotherapie en medicijnen. Het eigen risico in 2017 is wettelijk vastgesteld op 385 euro. Andere vergoedingsmogelijkheden zijn het UWV (via het Centrum Indicatiestelling Zorg), je werkgever of een Persoonsgebonden Budget (PGB)

Wat is het tarief als mijn zorg niet wordt vergoed?

In enkele gevallen wordt de zorg in de Basis GGZ niet vergoed door de zorgverzekeraar. Als dit het geval is, krijg je in de regel geen verwijsbrief van de huisarts. Als je toch een verwijsbrief hebt gekregen en als tijdens het kennismakingsgesprek of het intakegesprek blijkt dat de behandeling toch niet vergoed wordt, dan zullen wij dit altijd tijdig met je bespreken. In dit geval komen de kosten van de behandeling voor eigen rekening en dan kun je kiezen of je de behandeling wilt voortzetten of niet. Sommige mensen kiezen er bewust voor om de behandeling op eigen kosten te doen, bijvoorbeeld als ze geen gedoe willen met de verzekering of als ze geen officieel dossier willen opbouwen. Een kennismakingsgesprek van 30 minuten is gratis en kost je dus niets. Een reguliere afspraak duurt 45 minuten en kost 85 euro. Als je afspraken wilt maken die buiten de geestelijke gezondheidszorg vallen, zoals persoonlijke coaching, relatietherapie of andersoortige advisering, dan zijn de consulten tevens voor eigen rekening en heb je geen recht op vergoeding.

Contact

Heb je een vraag of wil je graag even met ons overleggen wat de mogelijkheden zijn? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 06-28648464 of door ons te mailen op info@praktijkgvr.nl.