Voor wie

Voor iedereen

Iedereen met vragen of klachten met betrekking tot het geestelijk welzijn kan zich aanmelden bij praktijk GvR. Veel mensen hebben wel eens last van psychische problemen. Vaak kunnen mensen deze problemen uiteindelijk zelf oplossen. Het kan echter dat er klachten zijn die lang duren, of steeds weer terug komen. Een psycholoog kan helpen om sneller totm een inzicht te komen, de problemen sneller op te lossen en terugval te voorkomen.

De stap naar een psycholoog is voor mensen soms een grote stap. Dit wordt soms gezien als falen: ‘Ik kan het zelf niet’ . De stap naar de psycholoog kan soms ook schaamte oproepen: ‘Wat zullen anderen nu van mij denken?’ Praktijk GvR is laagdrempelig en gaat uit van een goede werkrelatie tussen de klant en de therapeut. Het doel is dat de klant antwoorden op zijn/haar vragen vindt en dat klachten af nemen op verdwijnen. Mensen kijken naderhand ander tegen een bezoek aan de therapeut aan en geven vaak aan dat ze dit eerder hadden moeten doen.

‘Mijn dochter zei me’: ‘Ma je had veel eerder naar die psycholoog moeten gaan, dat had je een hoop vervelende tijd gescheeld!’

 

Voor diverse vragen en/of klachten

Praktijk GvR behandeld diverse vragen en/of klachten op het gebied van het geestelijk welzijn. Niet altijd is van tevoren duidelijk wat er aan de hand is. Aan de hand van een intake en eventuele vragenlijsten (SCL-90-R, UCL, NPV) wordt meestal duidelijk wat er aan de hand is, of wat de vraag is.

In praktijk GvR is er ervaring met verschillende psychische problemen, zoals: piekeren, angst, stress, burn-out, milde depressie, traumatische ervaringen (behandeling met EMDR).

Tevens is er ervaring op het gebied van: relatietherapie, rouwverwerking, assertiviteitstraining, agressieregulatie.

 

Voor Trainingen, cursussen, consultatie en supervisie

Praktijk GvR heeft ervaring in het geven van trainingen en scholing op diverse thema’s. Tevens wordt Praktijk GvR ingehuurd voor advies en/of consultatie door scholen en instellingen met betrekking tot ‘zorg’ leerlingen en clienten. Trainingen voor scholen wordt gedaan in samenwerking met Willem Bulens. Gerald van Rijsewijk van Praktijk GvR is praktijkopleider en supervisor voor studenten in opleiding voor GZ psycholoog

Trainingen en cursussen:

  • Omgaan met verbale en/of fysieke agressie (Opgeleid bij Kudding en Partners)
  • Omgaan met puberleerlingen
  • Autisme
  • Sociaal Competentie Model: een positief leerklimaat
  • Gedragsbehandeling
 

Voor Opvoedingsvragen

Het opvoeden van kinderen en jongeren roept bij veel ouders vragen en/of problemen op. Praktijk GvR heeft ervaring op het gebied van opvoedingsvragen en/of problemen en kan met ouders, kind, jongeren samen werken aan de vragen en/of problemen.

Het tijdig behandelen van problemen in de opvoeding voorkomt grotere problemen. Het tijdig behandelen van problemen in de opvoeding voorkomt vaak ook problemen voor kinderen op latere leeftijd.